top of page

Recept na pastevecký bulz

  • Writer: Ivona Bruda
    Ivona Bruda
  • Nov 22, 2024
  • 1 min read

Takové ty koule z Transfăgărășanu.


Ingredience na 4 porce:

  • 350 g kukuřičné mouky (mălai)

  • 1 l vody

  • 300 g ovčího sýra (brânză de burduf)

  • Sůl podle chuti


  • Zakysaná smetana

  • 4 vejce

  • Uzená klobása



Postup:

  1. Příprava kaše:

    • Přiveďte vodu se solí k varu.

    • Jakmile voda začne vařit, postupně přisypávejte kukuřičnou mouku, přitom neustále míchejte.

    • Vařte asi 15 minut, dokud nevznikne hustá kaše. Poté nechte trochu vychladnout.

  2. Příprava směsi:

    • Kaši rozdělte na čtyři stejné díly, stejně tak i sýr.

  3. Tvarování koulí:

    • Na folii nebo do dlaně položte část kaše a přidejte sýr.

    • Pomocí rukou nebo folie vytvarujte koule.

  4. Příprava před grilováním:

    • Koule nechte chvíli odpočinout, aby oschly na povrchu a nelepily se.

  5. Grilování:

    • Předehřejte gril a potřete jej olejem.

    • Koule grilujte ze všech stran, dokud nezískají zlatavou krustu.

  6. Podávání:

    • Podávejte teplé

    • Chutná skvěle také se smetanou, klobaskou a volským okem.


Bulz pečený v troubě

  1. Po vytvarování koulí rozehřejte troubu na 180 °C.

  2. Koule položte na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Pečte 20–30 minut, dokud nebudou mít zlatavou krustu a budou propečené.

Dobrou chuť! 😊


Bulz v restauraci u lyzarskeho strediska Paltinis
Bulz v restauraci u lyzarskeho strediska Paltinis

Comments


Winding Forest Road
O mne

O mně

Jmenuji se Ivona a pocházím z jižní Moravy. Několik let jsem žila v Německu. Manžel je z Rumunska a děti tudíž čechorumuni nebo rumunočeši; vyberte si. Máme rádi cestování a dobré jídlo. Najdete nás v Rumunsku, kousek od známé silnice Transfăgărășan.

Více

 

Chystáte se do Rumunska? Připojte se k naší exkluzivní soukromé komunitě a získejte přístup k materiálům pro naplanování nezapomenutelné dovolené.

Členstvím také  podpoříte moji práci.

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com, Ochrana osobních údajů

bottom of page