Recept na pastevecký bulz
- Ivona Bruda
- Nov 22, 2024
- 1 min read
Takové ty koule z Transfăgărășanu.
Ingredience na 4 porce:
350 g kukuřičné mouky (mălai)
1 l vody
300 g ovčího sýra (brânză de burduf)
Sůl podle chuti
Zakysaná smetana
4 vejce
Uzená klobása
Postup:
Příprava kaše:
Přiveďte vodu se solí k varu.
Jakmile voda začne vařit, postupně přisypávejte kukuřičnou mouku, přitom neustále míchejte.
Vařte asi 15 minut, dokud nevznikne hustá kaše. Poté nechte trochu vychladnout.
Příprava směsi:
Kaši rozdělte na čtyři stejné díly, stejně tak i sýr.
Tvarování koulí:
Na folii nebo do dlaně položte část kaše a přidejte sýr.
Pomocí rukou nebo folie vytvarujte koule.
Příprava před grilováním:
Koule nechte chvíli odpočinout, aby oschly na povrchu a nelepily se.
Grilování:
Předehřejte gril a potřete jej olejem.
Koule grilujte ze všech stran, dokud nezískají zlatavou krustu.
Podávání:
Podávejte teplé
Chutná skvěle také se smetanou, klobaskou a volským okem.
Bulz pečený v troubě
Po vytvarování koulí rozehřejte troubu na 180 °C.
Koule položte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte 20–30 minut, dokud nebudou mít zlatavou krustu a budou propečené.
Dobrou chuť! 😊

Comments